Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN GENÇ

Obama'dan devlet kurumlarına 'mobil olun' talimatı

ABD Başkanı Barack Obama, devlet kurumlarına verdiği talimat ile mobil dönüşümü başlattı

Dünya liderleri her fırsatta teknolojiyi ne kadar etkin kullandıklarını göstermeye çalışırlar. Genelde bir Twitter hesabı açarak halka sempatik görünmek en çok tercih edilen yöntem. Ancak çoğu liderinin Twitter hesaplarının tamamen profesyoneller tarafından yönetildiği ve kendilerinin hiç tweet atmadığı da bir gerçek.

Tüm dünya liderleri arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın teknolojiye bakış açısı ise tamamen farklı. Obama işin şeklinden ziyade özünde olduğunu her fırsatta gösteriyor. Obama'yı ABD Başkanlığı'na taşıyan süreçte interneti ne kadar etkin kullandığı konusu üniversitelerde ders olarak okutuluyor.

Obama, ABD'deki tüm devlet kurumlarına bir yıl içinde internetten sundukları tüm servislerin mobil platformlardan da kullanılabilir olması için talimat verdi.

Obama ayrıca tüm kurumların mobil ilerleme süreçlerini web sitelerinden duyurmaları için 90 gün süre tanıdı.

Obama, birçok devlet hizmetinin akıllı telefonlar ve tabletler için optimize edilmediğine vurgu yaparken, "Amerikalılar, onlar için zaman, her yerde ve herhangi bir cihaz üzerinde çalışan bir hükümeti hak ediyor" dedi.

Obama, ABD Bilişim Kurulu Başkanı Steven VanRoekel'den kapsamlı bir mobil yol haritası oluşturmasını da istedi.

Tüm dünyada mobil internet kullanımı yaygınlaşırken, 2015 yılında ABD'de internet kullanıcılarının %50'den fazlasının mobil kullanıcı olması bekleniyor.

Önümüzdeki ABD başkanlık seçimlerinde Obama tekrar seçilir ya da seçilmez ama mobil internet konusundaki hassasiyeti tüm dünya liderlerine örnek olacak bir olay.

Mobil platform derken aklımıza önce iPhone, iPad, Android uygulamaları geliyor ancak bir web sitesinin hepsinden önce mobil bir arayüzünün olması ve mobil cihazlardan erişen kullanıcılara tüm içerik ve servislere sorunsuz erişebilme imkanı sunması gerekiyor.

Bugün ülkemizde bırakın mobil siteyi halen Flash animasyon ile açılan resmi kurumlara ait web siteleri var.

Devlet kurumları bilgiye herkesin her platformdan erişebilmesini sağlarsa vatandaş da labirentte peynir arayan fare olmaktan kurtulacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA