Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez "şimdi yemek saati" dedi ve otomobili "lokantaya doğru" sürdü. Lokanta, 24 saat açık olan "Demirkıran." Burada "fırın kebap" var, "etli ekmek" var. Girer girmez Hasan Usta (Dönmez) elinde bir mezura ile yanımıza yaklaştı:
- Boy ölçünüzü alacağım. Etli ekmek yapmak için.
Az sonra "boyumuzun uzunluğunda" etli ekmek masamıza geldi.
Boyunuz kaç olursa olsun, etli ekmek 2 milyon 750 bin lira.
Etli ekmeğin üç çeşidi var. Kıymalı ve sebzeli olan 'Sade', kuşbaşılı olan 'Bıçak arası' ve kıymalı-peynirli olan 'Mevlana'...
***
- Lokantacı, işler nasıl?
- Kongullu'nun işi her zaman iyidir.
Lokantanın sahibi Selami Candan "Konya'nın Taşkent'ine bağlı, Kongul köyünden." İki dağ arasında sıkışan bu köyden hep "tüccar çıkıyor." Bu köyden 70 kolonyacı, şu anda "Konya Ticaret Odası üyesi."
Hüseyin Üzülmez: - Türkiye'nin ıtriyat piyasası Kongullular'ın elindedir... İsterseniz, haydi Kongul'a gidelim.