Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Çalışmanın şifresi

Dediğimiz gibi bir sistem takımı isteniyor. Ama bunu yaratacak kişi kim? Aziz Yıldırım şampiyon olduğu için sözleşmesi otomatikman uzayan Zico ile devam ediyor. Takımın iskeleti de Türkler'den, Brezilyalılar'a geçti. Ana dil Portekizce oldu. Zico'yu geçen sene çok eleştirdik. Koca sezon bittiğinde, "Zico geldi ve neler değişti, neler daha iyi oldu?" sorusuna cevap bulamadığımız için de Fenerbahçe'ye katacağı artı değerler olduğuna inanmadım. Sistem takımı oluşturmak, bunu bol ve sıkça çalıştırmayı gerektirir. Teknik adam oyuncularına defalarca nerede duracaklarını, topu nasıl bekleyeceklerini anlatır. Top takımdayken şablon kurulur, top rakipteyken düzen hazırlanır. Haftalar süren bir devredir ve oyuncular bu bütünlüğe uyum sağlamak için sürekli uyarılmalıdır.
Fenerbahçe'nin geçen sezonki antrenman kalitesi ile yeni dönemde bunu sağlaması mümkün değil. Dört tur ısınma koşusu, ardından karşılıklı paslaşma, sonrasında şut çalışması ve çift kale ile gelen bin antrenman periyoduyla, sistemli oynayan bir takım oluşturulamaz.
Bu çift kaleler sırasında teknik adam oyunu durdurup, gerekli uyarıları yaparsa, yine bir şeydir. Samandıra'da bu da olmadı. Bu nedenle yönetimin iyi niyetli ve büyük beklentilerinin karşılığının 'sınırlı' olacağını şimdiden söylemek, kahinlik olmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA