Okurumuz Tarık Şarkan yazıyor: Yeni dönemde "Kurtlar Vadisi"nin sponsorluğunu bir elektronik firması almış. Bölümün başında ve reklam aralarında o firmanın dijital uydu alıcısı tanıtılıyor. Ama o uydu alıcısıyla Show TV'yi ve dolayısıyla da Kurtlar Vadisi'ni izlemek mümkün değil ki!
NE DEMİŞ?
"Gerekirse Del Bosque'ye tahta başında futbol öğretirim!.." (Sinan Engin'in Star TV'de yayınlanan "Telegol" programındaki sözleri)
GAF KÜRSÜSÜ
Habertürk'te Cuma günü 17.00 haberlerinde spiker, pistten çıkan uçak haberinin ilk görüntüleri üzerine konuşuyordu: "Gördüğünüz gibi uçağın acil çıkış kapıları açılmamış, acil iniş takımları da açılmamış." İyi de uçağın acil iniş takımı yoktur ki!
BİZİM DECODER
Discovery Channel'daki "Yenilikler" adlı belgeselde gen mühendisliğinin eriştiği inanılmaz ilerlemelerden söz ediliyordu. Özellikle "genetik operasyon" alanındaki bilimsel ve teknolojik sıçrama hayret vericiydi. Amaç, hastalıklı hücreleri daha embriyonun oluşum aşamasında "ayıklamak"tı. Böylelikle sakat ve hasta çocuk doğurma riski yüksek çiftlere "güvenli" çocuk sahibi olma şansı veriliyordu. Öyle ki bir toplu iğne başına sığacak küçüklükteki 8 hücrelik embriyodaki hastalıklı hücreler, üretilen sağlıklı hücreler ile değiştirilebiliyordu. Doktorlar tek bir hücreyi bile ameliyat edebilecek düzeye erişmişlerdi. Yakın bir gelecekte ise tek bir geni düzeltecek operasyonlara girişilmesi olasıydı. "Gen terapisi" adı verilen yeni teknikte ise sağlıklı genler hücreye bir virüsle naklediliyordu. Şimdilik bu virüsün yan etkileri saptanmamış. Bilim adamları bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışırken, kamuoyu ise ikiye bölünmüş durumda. Bu çalışmayı etik kurallara ve dini inanışlara uygun bulmayanlar ile daha sağlıklı nesillere ulaşmak adına genetik operasyonları destekleyenler değişik platformlarda karşı karşıya geliyor. Ama gerçek olan şu ki, embriyoya müdahale, şimdilik tıbbın "en cüretkar" alanını oluşturuyor.