Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Hilmi Uğurtaş'ın izlenimleri

İspanya gezisini organize eden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Barselona'da ve benzeri EXPO kentlerinde şehrin temel alt yapı hizmetlerinin mükemmel bir şekilde tamamlandığını, özellikle ulaşım ve iletişim ağlarının en üst düzeye taşındığını izlediğini vurguluyor. Uğurtaş'ın ulaşımdan kastı sadece şehir içi değil; o şehrin dünya şehirlerine bağlantısını sağlayan deniz, kara, demir ve hava yollarının entegrasyonunun gerçekleşmiş olması. Hilmi Uğurtaş, bir örnekle doğal bir kıyı ve liman kenti olarak İzmir'in bu zincirine deniz ulaşımının da eklenmesinin önemine işaret ediyor.

"KOLAY ULAŞILMALI"
Uğurtaş, "Ayrıca EXPO şehri, dünyanın her tarafından kolay ulaşılan şehir olmalı" diyor.
Uğurtaş, ulaşım ve lojistik altyapının hazırlandığı EXPO alanlarında, dikkati çeken ikinci noktanın ise bu alanların, şehirlerin cazibe merkezleri konumunda yapılandırılması olduğunu vurguluyor. Yine Uğurtaş'ın gözlemi; gerek EXPO döneminde, gerekse de EXPO sonrası, bu alanların o şehrin yaşantısına odaklanması, şehrin nefes aldığı, kalbinin attığı yerler olarak projelendirilmesi.
Uğurtaş'ın dikkat çektiği bu noktalar gerçekten önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA