Islak Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Pratik Kakaolu Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Her evin mutfağında çay saatlerinin ve misafir günlerinin kurtarıcısı olan pratik bir kek tarifi bulunur. Kısa süre içerisinde az malzemeyle hazırlanan kekler zor zamanların kurtarıcısı olmaktadır. Yemek tarifleri arasında en sık araştırılan ve pek çok çeşidi bulunan kek tarifler, püf noktaları ve malzemeleri dikkatli incelendiğinde kolayca yapılır. İşte ev yapımı, kolay ve güzel kek tarifi! En yumuşak, pratik ve lezzetli kek tarifi yapılışı ve malzemeleri haberimizde.

Giriş Tarihi: 17.08.2022 13:52 Güncelleme Tarihi: 17.08.2022 13:52
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 35 dakika
  • Porsiyon : 251 kcal

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kakao
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

AŞÇININ NOTU

Kekinizin daha güzel bir görünüm elde etmesi için üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

YAPILIŞI

Kek tarifi yapılışı en çok araştırılan tarifler arasında ilk sırada yer alıyor. Ani gelen misafirleriniz başta olmak üzere çayın yanına en kolay ve pratik şekilde yapabileceğiniz kek tarifi yapılışı anlatımına haberimizde yer verdik. Nefis yemek tarifleri konusunda sizlere sunduğumuz kakaolu ıslak kek tarifi yapılışı ve malzemelerini eksiksiz bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Kek nasıl yapılır sorusuna en doğru cevabı bu sayfa üzerinden bulabilirsiniz. Kakaolu ya da ıslak kek tarifi yapılışı ile malzemeleri için ayrıntıları incelemeye başlayabilirsiniz.

  • Önceden kekinizi yapmak için hazırlamış olduğunuz kabınıza yumurta ve şekeri ilave ediniz. Şeker ve yumurtanın beyazladığını görene kadar iyice çırpınız.
  • Daha sonra kabınızın içerisine kakao, süt ve sıvıyağ ekleyerek çırpma işlemine devam ediniz.
  • Çırptıktan sonra kekinizin üzerine sos olarak kullanmak için bir bardağını kenara ayırınız.
  • Daha sonra elenmiş iki su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip yeniden çırpınız.
  • Yağlanmış bor camınıza karışımı döküp yüz yetmiş derece önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişiriniz.
  • Ayırdığımız karışımları hazırladığınız bir tavaya dökerek üzerine de 1 su bardağı süt ilave edin ve kaynaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ise soğumaya bırakınız.
  • Kekinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra kekin sosu iyice çekmesi için çizikler atın.
  • Son olarak sosunuzu kekin üzerine döktüğünüzde ıslak kek tarifini başarı ile gerçekleştirmiş olacaksınız.

SON DAKİKA SON DAKİKA