Yayla Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Yayla Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Akşam yemeği menüsünde çorba olmazsa olmazlar arasında yer alır. Yemeğe başlamadan önce sıcacık bir yayla çorbası ise birçok ev hanımı tarafından sıkça tercih edilmektedir. Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan yayla çorbasının yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Nefis yemek tarifleri konusunda en çok araştırılan yayla çorbası tarifi için doğru yerdesiniz. Daha önce denenmiş, kolay ve pratik yayla çorbası tarifi için kollarınızı sıvayabilirsiniz. Nefis yayla çorbası tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabı için ayrıntıları incelemeye başlayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 17.08.2022 14:08 Güncelleme Tarihi: 17.08.2022 14:08
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 176 kcal

MALZEMELER

  • 7 su bardağı su (tencere)
  • 1 fincan küçük fincan pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

AŞÇININ NOTU

Terbiye karışımında kullanacağınız yoğurdun süzme olması ideal kıvama ulaşmanızı sağlayacak ve çorbanıza ekstra lezzet katacaktır.

YAPILIŞI

Özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen yayla çorbası lezzeti ile de damaklarımıza tat vermektedir. Yapılışı oldukça basit olduğu kadar maliyeti de düşük olan yayla çorbasını yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifin anlatımını sizler için derledik. Akşam yemeğine çorbanızı yetiştirmek için hemen harekete geçebilirsiniz.

  • Tencerinize önceden yıkanmış pirinçleri, suyu ve sıvıyağı ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • 1 kaseye yoğurt, yumurta, tuz, un ve bir su bardağı suyu ilave edip iyice çırpın.
  • Yumuşayan pirinçlerin içerisinden kepçe yardımı ile biraz su alıp yoğurtlu karışımınıza dökün. Bir süre karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından hızlı hızlı karıştırın. Bu noktaya çok dikkat edin aksi takdirde çorbanız kesilir.
  • Kaynayınca altını kısın. 15 dakikada öyle pişirdikten sonra çorbanız yemeye hazır hale gelecektir.
  • Nane ve tereyağını da ayrı bir tavada kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA