Enis Batur bu ülkenin sayılı entelektüellerindendir. Çok da üretkendir ha.. Bilir ya da bilmezsiniz pek çok kitabı vardır.. Az satan, az okunan kitaplar.. Çünkü zordur okumak Enis'i.. Ben bugüne de bir tanesini sonuna dek, hem de nasıl merakla okudum.. Elma'ydı adı..
Zamanın Osmanlı Sefiri Halil Bey'in siparişi üzerine ressam Gustave Courbet "Dünyanın Kökeni" adını verdiği bir resim yapmıştı.
Vajina resmi.. Aynen fotoğraf gibi işleyerek. Tablo Halil Bey'in salonuna üzerine bir perde asılarak konmuştu. Merak eden perdeyi aralayıp bakarmış.
Enis o tablonun öyküsünü yazmıştı işte. Ben de keyifle ve merakla okuduğum bu kitabı köşemde yazdım..
Enis aradı. Teşekkür edecek sanıyordum, aynen şöyle azarladı beni..
"Şimdi bu kitap çok satar, benim entelektüel karizmam da sıfırlanır. Bestseller yazarı olurum.. Benim kitaplarım 300- 500'den fazla satmamalı.."
Haklı çıktı. Kitap kaç baskı yaptı..
Bir daha Enis Batur okumadım ve yazmadım..
Geçen hafta masamda bir kitap..
"Yumurtalarını kollamak / Yeni Dalgınlık Kursları.."
Gel de merak etme, içinde ne var, diye.. En tepede kocaman kocaman "Enis Batur" yazdığı halde aldım, karıştırdım. Her sayfada minik minik, ayrı ayrı notlar..
Yani okuması kolay.. Hemen oracıkta, fal tutar gibi sayfalar açtım.. Üç not okudum.. Üçünü de işaretledim. Yaso'ya verdim.. "Bunları bilgisayara gir" diye..
Buyrun o notlar.. Pazar keyfi için okursunuz diye düşünüyorum. Ondan sonra isterseniz gidin kitabı alın.. Kırmızı Kedi yayınlarından, fiyatı da 20 lira..