Şakayla karışık "Darbe teşebbüsü en çok kime yaradı" derlerse bir gün, "Gazetelere" diyebilirim.. Hepsi tonlarla "Darbe Eki" verdi.. Niye?. Her ekte onlarca tam sayfa, yarım sayfa bağlılık ilanları vardı da ondan..
Tweet atmayandan bile hesap sorulduğu günlerde, bağlılık ilanı vermemek ne demek?.
Hafta sonunda o kilolarca gazete ve eki teker teker elden geçirirken bir haberi ve bir röportajı keyifle okudum ve ayırdım.
Haber, pazar sabahı bizim gazetedeydi. Murat Savaş imzalı..
"Vatan Hainlerine Roman Darbesi" başlığı ile..
Gururla taşımaları gereken "Çingene" adlarından, yıllar süren aşağılamalar sonunda utanır hale gelip, kendilerinden "Roman" diye söz eden vatandaşlarımız o gece müthiş bir eylem gerçekleştirmişlerdi. Savaş onu anlatıyordu.
Roman Lider Şenol Gürsan, Lüleburgaz'daki birliklerden tankların darbecilere destek olmak için yola çıktıklarını öğrenir öğrenmez, hemen yöredeki bütün Çeribaşlarını aramış. "Gün bugündür. TEM yolunu kapamamız gerek" demiş.. Onlar da tereddütsüz yola dökülüp Lüleburgaz gişelerine barikat kurmuşlar. Oto yola kamyonlar çekilmiş. Tanklar TEM'e çıkamamış, ertesi sabah da Lüleburgaz komutanı göz altına alınmış, zaten..
Tam iki sayfa, okumaya doyamadığım söyleşinin altında ise Ayşe Arman imzası vardı. Ayşe, Hande Fırat'la, herkesin çok merak ettiği o anları konuşmuştu.
Dünya medyası "Kırılma anı" diye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dimdik duruşunu ve halkı meydanlara çağırmasını göstermişti. O duruşun ve o çağrının canlı yayınla gösterilmesini sağlayan gazeteciydi işte Hande Fırat. Cumhurbaşkanına Face Time ile bağlanmış ve o telefondaki görüntü ve sesi canlı yayına bağlayarak, Cumhurbaşkanı'nın halka hitabını sağlamıştı.
Hande Fırat, o mucizenin sebebinin 11 yaşındaki kızı Nehir olduğunu anlatmış, Ayşe'ye..
"Nehir bir Face Time canavarı" diyor Hande.. Kızıyla görüntülü haberleşmek için Face Time indirmek zorunda kalmış.. Telefonunda uygulama var. O zaman Nehir'le konuşur gibi Cumhurbaşkanı ile niye görüntülü konuşmasın?.
Bakar mısınız?.