Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SALİH TUNA

Özgür Özel bunu da mı yapamaz?

Sesli dinlemek için tıklayınız.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mahmud Abbas'ın daveti üzerine Filistin'i ziyaret edecekmiş. Ne kadar hoş değil mi? İnsanlık adına küçük olsa da "yeni CHP" adına gerçekten büyük bir adım.
Hâliyle, mezkûr adımın Dilan Polat'ın tahliye haberleri arasında kaynamasına gönlüm razı olmadı, bugünkü yazı yolculuğumuzda ele almak istedim.
Filistinli şehit sayısı 50 bine, yaralı sayısı da 100 bine yaklaştıktan sonra ziyaret edecek olsa da ziyaret ziyarettir.
Keşke diyorum, Sayın Özgür Özel hazır bu kadar anlamlı ziyaret yapacakken Paris Olimpiyatları'nda olduğu gibi yine üçlü gitseler, dosta düşmana karşı birlik mesajı verseler. Hem İmamoğlu da Ağlama Duvarı'nı ziyaret eder, hatta bir Yasin okur; "dinlerarası diyaloğu" kendi çapında canlandırmış olurdu. (Valla çok düşündüm, Mansur Yavaş için Filistin'de herhangi bir etkinlik alanı veya lokasyon bulamadım, kusuruma bakmasın.)
Yok canım, Filistin ziyareti neden tehlikeli olsun; Özgür Bey'in Gazze'yi ziyaret planı yok ki? İsrail'in soykırım yaptığı bölgeyi değil de Mahmud Abbas'ın devletçilik oynadığı (Ramallah gibi) yerleri ziyaret edecek. Kaldı ki Mahmud Abbas'ın "hâkim" olduğu hiçbir yere Netanyahu saldırmaz.

***

Ne yazık ki, Özgür Özel, şehit İsmail Haniye'nin liderliğinde vatanlarını özgürleştirmeye çalışan mücahitleri "terörist" tesmiye etmişti. Bu da nereden bakarsanız bakın, vatanımızı işgalden kurtarmak için örgütlenen Kuvayı Milliye'yi "terörist" saymaktan çok farksız değildir. Koltuğunu İsrail'le uyumuna borçlu olan Mahmud Abbas'ın davetine icabet ederek Filistin'i ziyaret etmek söz konusu fecaati örtmez.
Belki şöyle bir tiyatro kotarırlarsa işlerine yarayabilir: CHP'deki Ünal Çeviköz'lerden biri, İsrail Terör Örgütü'yle irtibata geçerek "kontrollü gerginlik senaryosu" üzerinde çalışılabilir.
Şöyle ki: Netanyahu'nun "Özgür Özel'in Filistin ziyaretine izin vermeyiz" şeklinde bir açıklama yapması sağlanır. Buna mukabil Özgür Özel de her zamanki celadetli sesiyle "Filistin'i ziyaret etmeme hiçbir güç engel olamaz!" diye rest çeker.
Nasıl?.. Olmaz mı? Netanyahu ile tiyatro oynamak çok mu netameli?

***

Peki, Filistin'i ziyaret etmeden evvel (samimiyet bakımından) protesto mitingine ne buyurulur? Hayır geç değil, CHP yapsın yeter ki. Gazze'de 317 gündür sivil halk katlediliyor, şimdiye değin susmaları zaten fecaat.
Öyle vahşi bir katliam ki bu yanmış kömür olmuş çocuk nedir, bu gövde kimindir, bu minicik ayak hangi bebeğindir, bu kanlı yaşmak hangi annenindir belli değil. Kafaları kolları ayakları gövdelerinden kopartılmış, enkaz hâlindeki evlerin duvarlarına organları asılı kalmış Gazzelilere yapılan soykırımı karşısında sol memesinin altındaki cevahiri kurumayan hangi insan sessiz kalabilir ki?
Mustafa Kemal'in "Filistin halkı soykırımdan geçirilirken susanlar, vatan haini şerefsizlerdir" sözü eşliğinde CHP soykırımı protesto mitingi yapsa... Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ayağa kalksa... Bu milyonluk gösteri sonucunda Latin Amerika dâhil Gazze'ye ağlayan dünyanın tüm vicdanlı insanlarının gönlünde CHP çiçek açsa olmaz mı?
Anlamadım, "Mustafa Kemal'in öyle bir sözü yok" mu dediniz? Ona bakarsanız, CHP Gençlik Kolları'nın Suriyeli mültecilere karşı (Mustafa Kemal'e atfen) ürettikleri "Gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir..." sözü de yok.
Pardon, miting de mi olmaz?
Peki, soykırımcı İsrail Terör Örgütü'nü açık seçik destekleyen markalardan sadece birine (hiç değilse tek bir ürüne) boykot uygulanamaz mı?
TÜSİAD mı kızar?
Özgür Özel, "Gölge etmeyin başka ihsan istemez!" diye rest çekemez mi?
Bu da mı olmaz?
E o zaman ne diye ışıklar içinde yatası Ecevit'in Arafat'la kurduğu ilişkiden bahsederek "Filistin davasına" sahip çıkmaktan söz ediyor ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA