Emine Memişoğlu tarifi
MALZEMESİ: Hamur için; 172 kg un; 1 kahve fincanı zeytinyağı; 1 çorba kaşığı sirke; 1 yumurta; 1 tutam tuz. Şurup için; 3 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu. Hazırlanışı: Unun ortası açılır, zeytinyağı, sirke, yumurta, tuz konur, biraz su ile kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır. 45 dakika dinlendirilir. 6 parçaya bölünerek çok ince yufkalar halinde teker teker açılır. Açılan yufkaya ceviz, tarçın, şeker karışımı serpilir. Bir ucuna iki oklava konup, gevşek rulo şeklinde sarılır, 10 cm uzunluğunda kesilir, iki yanı büzülerek kapatılır. Bol kızgın yağda kızartılır. Soğuk şuruba atılır, az sonra çıkarılır. Hamur yumuşamadan yenir.