Hikmet Çelikbaş tarifi
Ben her şeyi göz kararı yaptığım için ölçü veremeyeceğim. Sadece süt ve biraz tuzla yoğurduğum hamuru bir, iki gün dinlendiriyor, nişasta yardımı ile incecik yufkalar açıyorum. Yufkanın üzerine çekilmiş ceviz ve toz şeker karışımından bolca dökmek gerekiyor. Ardından yufkayı gevşek biçimde oklavaya sarar, sonra oklavayı bu rulodan çıkarırım. Kat kat hale gelmiş hamurun özenle düzleştirilmesi gerekir. Dört, beş kat hamur düzgün bir şekle getirildikten sonra iri boy baklava diliminde kesilir. Hemen ocakta bulunan kızgın yağın içinde, kısık ateşte kızartılır, önceden hazırlanmış soğuk şuruba atılır. 3-5 dakika şerbetin içinde kalan tatlı ikrama hazır hale gelir. Şerbeti 5 bardak toz şekere, 4.5 bardak su ve yarım limon eklenmesiyle hazırlarız.