Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dava devam ediyor

İSTANBUL'DA geçen yıl ele geçirilen 295 kiloluk eroin operasyonunda uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Hasan Doğan'ın kardeşi Serdar Doğan'ın adının dosyadan çıkarılması karşılığında rüşvet aldıkları öne sürülen 5 Narkotik polisi hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle 23 Mart 2006 tarihinde Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında rüşvet aldığı iddia edilen polis memurları adliyeye çağrıldı. Adliyede ifade veren polisler, rüşvet almadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 28 Ağustos 2005 tarihinde, kendi içinde rüşvet aldıkları öne sürülen polislerle yapılan mülakatta Recep Yıldız'ın Volkan Yalçın Şen tarafından kendisine 60 bin euro verildiğini, polis İbrahim Çakar'ın da bi r miktar Recep Yıldız'dan bir miktar da Kadir Şahin'den aldığını, Metin Sunkur'un da Recep Yıldız'dan bin euro aldığını kabul ettikleri belirtildi. Olayla ilgili diğer polis memurlarının ise hiç kimseden para almadıklarını söyledikleri ifade edildi.
Kendisine gönderilen rüşvet dosyasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da polis memurları İbrahim Çakar, Recep Yıldız, Kadir Şahin, Gürkan Dal ve Metin Sunkur hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
Ali OKTAY-MERKEZ

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA