Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AÇIKLAMA

SABAH gazetesinin 25.03.2006 tarihli nüshasının manşetinde SİLİN ADIMI, ALIN 1 MİLYON DOLARI başlığıyla verilip 22. sahifede EROİN BARONUNDAN 1 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET TEKLİFİ başlığıyla devam eden haber içeriğinde 140.000 Euro rüşveti aldığım ve Serdar DOĞAN isimli kişinin "Ahtapot" adı verilen operasyon dışında kalmasını sağladığım şeklinde açıkça "iftira" mahiyeti taşıyan ifadeler yer almaktadır. Haber içeriğinden benim rüşveti aldığım, suçu işlediğim şeklinde kesin bir sonuç çıkmaktadır. Oysaki:
1) "Resmi belgelere göre olay şöyle gelişti" diye başlayarak devamında anlattığınız hususlar "Resmi belgelere" dayalı veriler değil ifade sahiplerinin hiçbirinin imzasını içermeyen bir tutanak içeriğinden ibarettir.
2) "tape çözümlerini silmek"den bahsedilmekte ise böyle bir işlem teknik olarak mümkün değildir. Ayrıca İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü bilgisayarından silinse bile Ankara Merkez bilgisayarlarında kayıtlı kalır ve geriye dönük bir araştırmayla bu durum son derece kolaylıkla tespit edilir. Yani "tape çözümlerinin silinmesi" diye bir olay asla olmamıştır.
3) Serdar DOĞAN benim ve adı geçen bazı memurların aldığı rüşvet karşılığı yaptığı yasa dışı işlemlerle değil tahkikattan birkaç gün öncesine kadar cezaevinde olması sebebiyle tahkikatta adı geçmediği için yargılanmadı ve soruşturma geçirmedi.
4) Benzer içerikli iddialara dayalı bir ihbar mektubu olsa bile Fatih C. Başsavcılığınca yapılan hakkımda yapılan soruşturma bu haberin yayınlanmasından 15 gün önce neticelenmiş ve ekte sunduğum takipsizlik kararı ihdas edilmiştir. (Fatih C. Başsavcılığının 2006/22786 sayılı takipsizlik kararı eklidir) Bu haberle kişilik haklarıma saldırı sınırları dahi aşılarak adeta yargısız infaz yapılmış ve geçmişim, mesleğim, onurum, şerefim, haysiyetim zarar görmekten öte tarafınızca katledilmiştir.
Bu asılsız, mesnetsiz, iftira mahiyeti taşıyan haberin gazetenizin aynı sahife ve sütununda yayınlanmak suretiyle Basın Kanunu hükümleri çerçevesinde düzeltilmesini tüm yasal başvuru haklarım saklı kalmak kaydıyla rica ediyorum.
Volkan Yalçın ŞEN
Vekili
Avukat
Şeyda YILDIRIM

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA