Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

"DYP ve MHP de Meclis'e girebilir"

İlk kez "erken seçim" çağrısı yapan AK Parti'nin etkin ismi Ertuğrul Yalçınbayır'la konuşmamızın ikinci bölümünü bugün yayımlıyoruz.
Yalçınbayır, olası bir erken seçimde AK Parti'nin yine birinci parti olacağını ileri sürüyor ve seçim sonrası Meclis'te tablonun şöyle olacağını söylüyor: "AK Parti birinci partidir. Sosyal demokrat parti siyasetimizin vazgeçilmez unsurudur. Bu nedenle CHP'nin baraj sorunu olmaz. DYP de köklü geleneklere sahip bir parti. O da zorlayacaktır. MHP'nin de zorlayacağını tahmin ediyorum. 4 milyon gencin de yeni seçmen olacağını dikkate alırsak bazı partilerde yükseliş olacaktır." Türkiye partisi olup olmadığı tartışılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) durumuna da değinen Yalçınbayır, sözlerini şöyle sürdürüyor: "DTP, göründüğü kadarıyla barajı aşamıyor.
DTP'liler seçimlere bağımsız olarak girecek. Meclis'e girmelerinde yarar var. Bu açıdan Bulgaristan'daki model fevkalade önemli bir modeldir. Hak ve Özgürlükler Partisi Bulgaristan'ın partisidir. Bu partinin varlığı Bulgaristan demokrasisine derinlik ve genişlik kazandırmıştır.
Umarım bizde de herkes ülkenin bölünmez bütünlüğü konusundan gereken hassasiyeti gösterir."
Yalçınbayır 82 yaşındaki Fethi Dördüncü olayı ile ilgili şunları söylüyor: "Fethi Dördüncü o yazıyı birileri okuyacak diye yazmadı. İçinden gelenleri yazdı. Doğru ya da yanlış. Fakat okunduğunda kabul edilmeyecek şeyler var. Ama bunların ön plana çıkarılıp siyaset yapılması siyaset anlayışının bir sonucu olabilir. Daha tahammülü olmak durumundayız."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA