Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Film festivali bitti, sıra tiyatroda

Bahar ayları iddialı organizasyonların yapıldığı, festivallerin artarda geldiği aylar kuşkusuz.
Sanatseverlerin her yıl heyecanla beklediği bu dönemin en başarılı kurumlarından biri Şakir Eczacıbaşı başkanlığındaki İstanbul Kültür Sanat Vakfı.
1973'te kurulan İKSV, Uluslararası İstanbul film, tiyatro, müzik ve caz festivalleri ile Uluslararası İstanbul Bienali'ni yıllardır büyük başarıyla düzenliyor ve neredeyse sanatın tüm alanlarına hizmet ediyor.
Büyük yankı yaratan film festivalinden sonra Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali de önümüzdeki günlerde başlıyor. Festival, katılımcı listesiyle gerçekten merak uyandırıyor.
Belçika, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi pek çok Avrupa ülkesiyle beraber, ABD ve Japonya'dan da başarılı tiyatro oyunları festivalde sahnelenecek.
Festivalin en çok konuşulan oyunu kuşkusuz, atların da yer aldığı Fransız Zingaro Tiyatrosu'nun S Uluslararası Binicilik Merkezi'nde sergileyeceği Battuta adlı oyun.
Dünyaca ünlü yazarlar Samuel Beckett, William Shakespeare ve Anton Çehov'un oyunları ise festivalin diğer ağır topları.
Ayrıca festivalde, usta yazar Melih Cevdet Anday ile tiyatromuzun başarılı isimleri Can Gürzap, Şahika Tekand ve Mahir Günşiray imzalı oyunları da izlemek mümkün.
11 Mayıs-6 Haziran arası düzenlenecek festival ve satışa sunulmuş biletlerle detaylı bilgi için www.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA