GEÇTİĞİMİZ hafta gündeme taşıdığımız ' Öğretmensiz Öğretmenevleri' yazımıza Milli Eğitim Bakanlığı'ndan cevap geldi. MEB Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fahrettin Kavşut aradı ve konu hakkında bilgi verdi.
Kavşut önce genel bir tespit yaptı: "648 öğretmen evi, 168 de lokal var. Öğretmenevleri'nin yatakhanesi, yemekhanesi, lokali, oyun salonu, İnternet odaları, gazete okuma ve kütüphanesi var. Sözleşmeli olarak 2 bin 600 personel çalışıyor. Maaşları işletme gelirlerinden karşılanıyor. Bu yüzden işletme gelirlerine dayalı olarak hizmet sunarken üçüncü kişilere yani üyelerin getirdiklerine de açığız." Sosyal İşler Daire Başkanı Kavşut öğretmenlerin asıl merak ettiği soruyu ise şöyle yanıtlıyor: "Öğretmenevleri'nden yüzde 80 yine öğretmeler yararlanıyor. Ancak 657 sayılı yasaya tabi memurlar da yararlanıyor. Örneğin Amasya'dan şikâyet geldiği için söylüyorum. Amasya'da yararlanan öğretmen sayısı 3 bin 180, diğer memurların sayısı ise 2217 kişidir. Üçüncü şahıs ise sadece 285'tir. Eğer bu konuda şikayeti olan varsa ya da tersini ispatlayan varsa bizi arasın. Gereğini yapmaya hazırız."
Kavşut asıl sıkıntının yaz döneminde yaşandığını belirtiyor ve şöyle diyor: "Sahil beldelerinde yoğunluk temmuz ve ağustos arasında oluyor. Antalya, Fethiye, Side, Alanya gibi bölgelerde ihtiyaca cevap verecek durumda değil. O nedenle 7 kampımız var, dönemler halinde öğretmenlerimizi oraya gönderiyoruz." İşin başındaki sorumlu böyle diyor. Tüm öğretmenlerimize duyurulur.