Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Çocuk mahkumlara destek

Çoğumuzun hafızasında özel yeri olan bir isim, Semiha Şakir...
Ya bir eğitim merkezinin, bir sağlık kurumunun ya da bir yaşlılar yurdunun kapısında onun adını görürüz.
O, bir hayırsever...
Peki kim bu hayırsever? İstanbullu bir genç kız... Hayatı bir petrol şeyhi ile evlenince değişti. O gün hayatı değişen İstanbullu bu genç kız, 1955 yılından sonra yüzlerce insanın da hayatını değiştirdi. Çünkü kişisel mal varlığını hayırsever işlere adadı.
İşte Semiha Şakir Vakfı böyle doğdu. Şimdi Türkiye'nin en önemli sorunlarından birine el atıyor bu hayırsever vakıf. "Suça itilen çocuklar sorununa"
Semiha Şakir Vakfı'nın başkanlığını torun Dina Topbaş yürütüyor.
Vakfın üyeleri arasında Başkan Vekili Müesser Karaman, Gassan Şakir, Dina Topbaş'ın annesi Ghade Şakir, Ahmet Karaman ve Nilgün Karaman da var.
Semiha Şakir Vakfı, 2003 yılında çocuk sorunlarına da el attı. Bu doğrultuda ilk kez Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'nde bulunan 560 tutuklu çocuğa eğitim verilecek. Vakıf Genel Koordinatörü Osman Şibik, bu konuda şunları söylüyor:
"Türkiye için çok önemli bir olay. 50 kişilik ekip 560 tutuklu çocuğa eğitim verecek. Okumayazma, spor, sosyal aktiveler, psikolojik ve hukuksal destek çalışmaları yapılacak."
Şibik, şöyle devam ediyor: "Eğitim programlarında öfkeyle ba şa çıkma, mağdur farkındalığı, madde kullanımı, yaşam becerileri gibi konularda da eğitim görecekler. Ayrıca Amerika'dan bir psikolog da bizimle burada çalışacak. Tüm gönüllüleri ve Sivil Toplum Kuruluşları'nı birlikte çalışmaya davet ediyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA