Gaziantep'te kıraç bir arazide sekiz yıl önce hayata geçilen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ikinci mezuniyet mutluluğunu yaşıyor. Dün üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu heyecan verici ana tanıklık ettik.
Öğrencilerin, velilerin, üniversitenin kurucularının gözlerindeki o mutluluk görülmeye değerdi. Törene Gaziantep Milletvekili, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini coşkuyla havaya attı. 867 genç artık hayallerinin peşinden gidecek.
İLK DERSİ ŞİMŞEK VERMİŞTİ
HKÜ, 8 yıl önce eğitim-öğretim hayatına başladı. O dönemde Mühendislik-Mimarlık ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi vardı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5 fakülte 24 bölüm, 2 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokuluyla yoluna devam ediyor.
Törende önce Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ardından da HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz konuştu. Bakan üniversitenin açılışında ilk dersi kendisinin verdiğini hatırlatarak, "İlk canlı yayın konuğu olmuştum. Bugün de 2'inci mezuniyet töreninde sizlerleyim. Gaziantep'te üniversite sayımız 1'den 4'e yükseldi. İnanıyorum ki, bu ileride ihracatın en önemli kaynağı olacak" dedi.
HASAN KALYONCU ANISINA...
Bugünün kendileri için özel bir anlam taşıdığını söyleyen HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu da 867 genci profesyonel hayata uğurlamanın heyecanını yaşadığını belirterek, şöyle konuştu: "Temel atılırken önümüzde kıraç bir arazi zihnimizde gönlümüzde ise büyük bir hayal vardı. Bugün o hayali gerçekleştirmenin gurur ve coşkusunu yaşıyorum. Bu hayalin sahibi ve üniversitemizin ismini taşıdığı ağabeyim Hasan Kalyoncu'yu rahmetle anıyoruz. Bugün, çalışmalarımızın meyvelerini topladığımız mutlu ve onurlu bir gündür. Burada hep birlikte mezun olacak gençlerimizin başarısına şahitlik ediyoruz. Ancak bu başarı, ilk olarak öğrencilerimizin başarısıdır. Mezun gençlerimizin başarısı için akademik kadromuzun büyük bir özveri göstermesi; anne ve babaların çocuklarının geleceği için fedakârlık ederek onların eğitimine destek olmaları, her türlü takdirin üstündedir."
ÜLKEYE HİZMET BİLİNCİ
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise üniversitelerin, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri, ülkesi ile tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlar olduğunu belirtti. Rektör Yılmaz, üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde olduklarını anlattı.
***
Altın Baklava sinema severleri buluşturdu
Sanata desteğini sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde "2. Altın Baklava Film Festivali Ödül Töreni ve Gala Gecesi" de gerçekleştirildi. Festivalde dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha ikinci yılı olmasına rağmen çok sayıda filmin müracaat ettiği festivalde, 16 finalist arasından 8'i kurmaca, 8'i belgesel dalında finale kalan film jüri tarafından değerlendirildi. İki kategoride filmin yarıştığı gecede, 8 film ödüle layık görüldü.
Belgesel kategorisinde, en iyi film ödülü, yönetmenliğini Mustafa Koçoğlu'nun yaptığı "Kar Tutan Çocuklar" (İstanbul Üniversitesi), En iyi 2'nci belgesel film ödülü, yönetmenliğini Baran Vardar'ın yaptığı "Vefa" (Ege Üniversitesi), en iyi 3'üncü belgesel film ödülünü ise yönetmenliğini Bedirhan Dökmenoğlu'nun yaptığı "Kuş Sarayları" filmi (Yeni Yüzyıl Üniversitesi) aldı. Mansiyon ödülüne ise yönetmenliğini Koray Söğüt Bakırcı'nın yaptığı "Ali Çavuş" filminin (Atatürk Üniversitesi) oldu. Böylece Gaziantep'in bir markası olan baklava, önemli bir sanat ve kültür markası haline geldi.