* S.1.) İyilik yaptıklarımdan hep zarar ve ihanet gördüm. Ne yapayım.
Bir Hadiste Peygamberimizin şöyle bir hatırlatması var; "İyilik yaptığın -alçak karakterli ise- onun kötülüğünden sakın" bu ikaz şu açıdan önemlidir; Karakteri düşük olan kişi hep senden bir şeyler bekler. Seni sömürür. Sen iyilikten vazgeçtiğinde veya yeter dediğinde ise her türlü iftirayı atar. Bu nedenle de iyilik ettiğinden mutlaka iyilik bekleme. Karşılığını Yüce Allah'tan bekle. Anlattığınız konuda ise problem sizde değil, karşıdadır. Bütün bunlara rağmen siz iyilik yapmaya devam ediniz.
* S.2.) Burnumla ilgili aşırı rahatsızlığım var. Estetik ameliyat olmak istiyorum. Çünkü artık dayanamıyorum. Çok anormal...
Burnunuzun yapısı sizi bu kadar rahatsız ediyorsa, bu denli anormal ise elbette müdahale edip düzelttirebilirsiniz. Bu keyfi bir estetik değil, tıbbi bir gereksinimdir.
* S.3.) Kefir içmek sakıncalı mıdır?
Kefir içmek sakıncalı değildir.
* S.4.) Gusülsüz çocuk emzirilebilir mi?
Yıkanması gerekirken yıkanmamış bir anne çocuğunu emzirecekse, göğsünün ucunu -çocuğun ağzına giren yeri- yıkar ve çocuğunu emzirir.
* S.5.) Eşim alkol alıyor. Ben (bayanım) maalesef bazen eşimle alkol alıyorum. Sonra da namaz kılabiliyorum. Durumum nedir?
Alkol haramdır. Sizin bu konuda eşinize uymanız, gerekçe ne olursa olsun haramdır. Bütün bunlarla beraber, ayılınca tövbe edip namazınızı kılarsınız. Bazen alkol alıyorsunuz diye, namazı terk edemezsiniz.
* S.6.) Bir işyerinde çalışıyorum. Bazen mesai içinde işimden zaman çalıp ek iş yapıyorum. Çocuklarım için. Haram mı?
Sizin işverenle yaptığınız anlaşmaya bağlı kalmanız gerekir. Bizi aldatan bizden değil buyuruyor Peygamberimiz. Akitteki şartlara uyunuz. Bu tür bir kazanç haram olur. Ancak mesaiden sonra çalışabilirsiniz.
* S.7.) Oturduğum yerden ayağımı kıbleye uzatıp namaz mı kılayım, yoksa sandalyede mi? Yaşlılığımdan dolayı.
İki türlü de kılabilirsiniz. Oturup, ayağınızı kıbleye uzatıp kılmanız (ayakta duramıyorsanız) daha uygun olur. İhtiyaç halinde sandalyede de oturup kılabilirsiniz.