Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O da Instagram’ı bıraktı

"Bilirsiniz, çocuklarım Instagram kullanıyor. Ben de bu şeyi deneyerek çocuklarımın gözünde cool bir baba olmaya çalıştım. Sürekli bir fotoğraf çekiyorsunuz ve 'Hey bakın, ben buradayım' diyorsunuz.
Sonra takipçi sayınızı artırmaya çalışıyorsunuz.
Ama bir süre sonra bunun sadece çok zaman alan bir şey olduğunu fark ettim. Bu, gerçek dünyayı bırakıp siber dünyada yaşamak gibi bir şeydi ve bu bana göre değil." Metallica'nın efsane solisti James Hetfield'a ait bu sözler. Blabbermouth'un haberine göre; Hetfield, Instagram hesabını dondurdu.

ANI KAÇIRMAK
Beğenilmek, ilgi çekmek insanın genlerinde var ama bunu yaparken çoğumuz ipin ucunu kaçırıyoruz. Instagram, Twitter, Facebook vs. birçoğumuzda sosyal medyadan bir-iki saat uzak kalmak bile büyük eksiklik duygusu yaratıyor.
Baksanıza albümleri milyonlar satan, milyonlarca hayranı olan yaşayan efsane James Hetfield bile kendini Instagram'a fazla kaptırmış ve sanki sigarayı bırakırcasına hesabını dondurmuş.
Bilgilenmek, eğlenmek için ve abartıya kaçmadan bir şeyler paylaşıyorsanız sorun yok ama insanoğlunun en büyük sorunlarından biri de dengeyi tutturamamak.
Hetfield'ın dediği gibi sosyal medyada fazla vakit geçirmek, ilgi çekmek için kasmak; çok zaman alan bir şey.
Bir noktadan sonra gerçek dünyadan kopup siber bir hayat yaşıyorsunuz.
Anı yaşamak, güzel bir anı hafızaya kazımak; sosyal medya çıktığından beri daha zor oldu. Bir konsere, maça gidiyorsunuz ama en güzel anları hatırlamıyorsunuz çünkü o anlar bir daha hiç bakmayacağınız, unutup gideceğiniz cep telefonunuzdaki galeride kayıtlı. O videoları izleseniz bile o anı yaşamadığınız için keyif alamıyorsunuz.
Instagram'a, Twitter'a takılırken çocuklarınızın ilk adımını, ağzından çıkan ilk kelimeyi vs. kaçırıyorsunuz.
Araştırmalar da sosyal medyanın insanları stresli yaptığını, insanlarla ilişkilerini zayıflattığını, pasif ve mutsuz kişilere dönüştürdüğünü gösteriyor. Sosyal medyada gereksiz gruplaşmalar ve linç kültürünün arasında kalmak, yalan haberlerle kandırılmak da çabası.
Ama en önemlisi akıp giden gerçek hayatı kaçırmak.
O hayat çok yakınınızda, sadece cep telefonunuzu elinizden bırakmanız kadar yakın.
Gerçekle siber dünya arasında üstteki fotoğraftaki gole sevinen adamla, o anı kaçıran, görüntü almak için strese girip sevinemeyenler kadar büyük fark var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA