Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır. Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı!
* Bademde, kalp sağlığını koruyan maddeler bulunur. E vitamini, iyi huylu yağlar, potasyum ve lif gibi... Ama kabuklar; hücrelerinizi oksidasyon ve iltihaplanmadan koruyan 'flavonid'lerle doludur.
* Bademler tek başlarına da yararlıdır ama E ve C vitamini açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketildikleri zaman müthiş bir sinerji yaratıyorlar. Kabuklarındaki flavonidler sayesinde de sağlığınız için canla başla çalışıyorlar.
* Kabuklu bademin yarattığı bu sinerji; en favori salatalarınızdan birinin (Tavuklu, elmalı, kavrulmuş bademli, cevizli, balsamik sirkeli, ılık ıspanak salatası...) çok lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği olmakla kalmayıp, kalbinizi de mutlu ediyor.