Bu akşam yemek yerken yemeğinize uygun şarap seçmek yerine, şarabınıza uyacak yemekleri seçmeyi deneyin. Favori şarabınızla birlikte yiyeceğiniz B6 vitamini açısından zengin gıdalar, kansere karşı mücadelede size destek olur...
* Şarap veya herhangi bir alkollü içecek konusunda kadınların özellikle dikkat etmesi gereken şudur:
Haftada iki kadehten fazla alkol alan bir kadında B6 vitamini seviyesi içmeyenlere oranla daha düşük çıkar.
TAVUK VE DOMATES PÜRESİ
* Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; 7 ile 10 yıllık bir süreç içinde B6 vitamini açısından zengin gıdalarla beslenen kadınların kolon kanserine yakalanma riski diğer kadınlara oranla yüzde 34 daha az oluyor.
* Vücudunuzun DNA'sı, kırmızı kan hücreleri (alyuvarlar) ve serotonin gibi beyin kimyasallarını sentez yaparak birleştirmek için B6 vitaminine ihtiyaç duyar. Bu vitaminin yetersizliği halinde ise sinirlilik ve depresyon görülür.
* Peki favori şarabınızla ne tür gıdalar tercih etmelisiniz? B6 vitamini açısından zengin olan tavuk veya hindiyle (derisiz olacak) domates püresini; hem kırmızı hem beyaz şarapla içebilirsiniz.