İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar tüm tabakları barındıran bir sofra kuruyoruz.
SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet küçük brokoli
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
YAPILIŞI: Bütün sebzeleri yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 8-9 su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blender'dan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ekleyip, limon ile servis ediyoruz.
FESLEĞENLİ TAVUK SOTE
MALZEMELER
400 gr. tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze fesleğen
Taze kekik
Karabiber
YAPILIŞI: Öncelikle tavukları zeytinyağında pişiriyoruz. Üzerine soğan ve biber ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Domates ve sarımsakları da ilave ettikten sonra yeşillikleri ve baharatı ekleyip 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
SARAY MUHALLEBİSİ
MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı portakal kabuğu
SÜSLEMEK İÇİN
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fıstığı ya da badem
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.