Bodrum bildiğiniz gibi hırçın, öfkeli, her zaman olaylara meyilli. Geçtiğimiz yıl yazdığım Bodrum'un psikolojisi yazısını hatırlayalım. Bodrum geçtiğimiz yıldan da kötü durumda, mutsuz ve gergin. Hal böyle olunca olay çıkmaması da mümkün değil tabii.
Bu bayramın olayı benim de bizzat şahit olduğum işadamı Kaya Sabancı ile Vedat Aşçı arasındaki kavga oldu. Herkes ne olduğunu merak ediyor, Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran ve yat kaptanı Kemal Kocaoğlan, olayla ilgili hastane önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.
Açıklamaya göre, Kaya Sabancı'nın 'beach club'a indiği sırada Vedat Aşçı ile karşılaştığı, daha önceden konutun eksikleri nedeniyle Vedat Aşçı ile aralarında husumet bulunan Sabancı'ya Aşçı'nın korumalarının saldırarak yumruk attığı ve kafasından darbedilen Sabancı'nın yere düştüğü, ardından ambulans çağrıldığı belirtildi.
Benim şahit olduğum olaya gelince... Kaya Sabancı'nın alkol seviyesi biraz yüksekti ve Vedat Aşçı'nın ailesine ve kendisine küfürler savurdu. Her zaman olayların başlangıçında tetikleyiciye ve yaşanan olaya bakmak gerek. İlk açıklamayı yapan haklı olmuyor, mağdur olan da haklı olmuyor kimi zaman.
Bu olayın mağduru Vedat Aşçı'dır. Çünkü küfürlere maruz kalan, tahrik edilen Aşçı... Şiddeti savunmuyorum ancak kimsenin psikolojisi normal değil, kimse olayların başlangıcına odaklanmıyor sadece sonuca bakıyor. Neden, nasıl ve sonuç olarak bakalım bu olaya. İki kişi arasında bir karşılaşma yaşanıyor ve bir anda ortam geriliyor, küfürler havada uçuşuyor.
Sonuç biri dayanamıyor ve tepkisini gösteriyor. Şimdi bu olayda isteyen hakkını istediği yerde arasın. Sen ne söylediğine ve yaptığına bak! Sonra olanları bir kez daha gözden geçir. Bir nokta daha var. Haksızlığa tepki gösterirken, haksızlık yapmamak gerek. Bunu unutmayalım olur mu?
ÇAĞDAŞ SANAT SUYUN ALTINDA SERGİLENİYOR
Sanatçı Jason de Caires Taylor yaptığı sualtı heykeller ile tanınan İngiliz heykeltıraş, dalgıç ve fotoğrafçı. 2006 yılında dünyanın ilk sualtı heykel parkı olan Molinere Sualtı Heykel Parkı'nı oluşturmuş ve ziyarete açmıştır. Sonrasında ise heykel parkı açmaya devam etmiştir. 'Neden Türkiye'de de yapılmıyor?' diye iç geçirebilirisiniz ama geçtiğimiz yıllarda Ceysu Ece, bunu yaptı, bu yıl da Bodrum'da Blue Exile Art Project Sualtı Parkı'nın 1. etap açılışı Bitez Mevkii Görecek Adası'nda yapıldı. Ne mutlu ki projenin teması da oksijen ve sanatçılar çağdaş sanatın en önemli isimlerinden oluşuyor. Deniz çayırlarının ciddi bir kayba uğradığını belirten BEAP Project Poseidon Proje Yürütücüsü Dr. Mert Gökalp, "Yapmaya çalıştığımız şey bu kültür, sanat ve turizm projesinde aslında ekosistemdeki deniz çayırlarının yerinin ne kadar önemli olduğunu göstermek. Bodrum'daki bu suyun berraklığının, deniz canlılarının bereketinin, kıyılarımızın bereketinin devam edebilmesi için bu çayırları korumamız gerekiyor" dedi. Sualtında sergisi bulunan sanatçılar Ayla Turan, Doğu Çankaya, Esra Sağlık, Genco Gülan, Kemal Tufan ve Mehmet Kutlu. Yolunuz Bodrum'a düşerse ve dalmaya da meraklıysanız bu görsel şöleni kaçırmayın.