Dünyada Koronavirüs salgınının en fazla risk altında olan kesimi doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar ve diğer sağlık çalışanları... Tüm dünyada doktorlar şu sıralarda olağanüstü fedakar bir çaba harcıyor. İçlerinden kayıp da veriyorlar tabii ki. Yine de vazgeçmiyorlar. Çin ve İtalya'daki en büyük sorun ise doktorların yetersiz tıbbi teçhizat yüzünden 'hasta seçme' durumunda kalmaları. Kendilerine baş vuran hastalar arasında durumu ilerlemiş olanları geri çevirmek zorunda kalıyor, umut vadedenleri tedavi altına alıyorlar. Bırakın fiziksel yorgunluğu bir tarafa, sadece bu ağır sorumluluğun bile insan psikolojisi üzerinde nasıl bir tahribat yaratacağını düşünebiliyor musunuz? Evde eşiniz, çocuğunuz bu zor günlerde size ihtiyaç duyarken, siz virüs kapma ihtimalini göze alarak, insanlara yardım etmek adına 24 saatinizi hastanede geçiriyorsunuz.
Yukarıdaki fotoğraf, 13 saatlik Koronavirüs mesaisinin ardından genç bir doktorun halini gösteriyor. Zorunlu olarak kullandığı maske nedeniyle yüzünde yaralar oluşmuş. Gözleri kan çanağı gibi. Yorgunluktan dokunsanız yıkılacak halde. Karnı ağrıyan hastasına 2 dakika geç müdahale edildiği için acil serviste hasta yumruklayanlar, bu fotoğraf size gelsin...
Biz hep birbirimizi konuşuyoruz. Bugün ise benim içimden "Peki ya sen nasılsın doktorum?" diye sormak geldi. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız...
BRAVO MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı kriz süresince müthiş bir sınav verdi. Sağlık Bakanlığı zamanında aldığı önlemlerle virüsün ülke sınırları içine girişini neredeyse 60 gün geciktirip, hayati bir süre kazanmamızı sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı da son derece çevik davrandı. Eğitimin televizyon ve internet üzerinden devam edebilmesi için sadece bir hafta içinde her türlü program ve altyapıyı hazır hale getirerek adeta imkansızın altına imza attı.
Bu arada çocukları evde tutmakta güçlük çekenlerin imdadına da MEB yetişti. Bakanlığın eba. go.tr adresini ziyaret ederseniz, orada hem okul öncesi hem de okul çağındaki çocuklar için ailenin de katılacağı keyifli aktiviteler, oyunlar, atölye çalışmaları bulacaksınız. Sitede ayrıca ebeveynler ve çocuklar için Koronavirüs günlerinde hayatı kolaylaştıracak pek çok önemli bilgi de yer alıyor. Mutlaka girip bakın.
RTÜK'TEN DİZİLERE DESTEK
Herkes koronavirüs salgını nedeniyle dizilerin devam edip etmeyeceğini merak ederken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den dizilere devam edilmesi yönünde kanallara destek ve teşekkür geldi. Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında salgın haberleriyle ilgili sorumlu habercilik yapılması gerektiğini hatırlattıktan sonra şöyle dedi:
"Televizyonlarımız önemli bir eğlence aracı. Halihazırda rağbet gören yerli yapım ve diziler, içinde bulunduğumuz ağır gündemde de rahatlama adresiniz olarak sizlerle olmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız için fedakarlık göstererek çalışmalarına devam eden yapımcı, senarist, oyuncu, sunucu, yorumcu ve ekranın hem önünde hem de arkasında her nevi vazifeyi yürüten dostlarımıza RTÜK Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum."
GAF'LET KÜRSÜSÜ
Konya'da karantinaya alınırken polis memurunun yüzüne tükürerek "Ben de varsa, inşallah sana da bulaşır" diyen kadına hangi aşı işler ki?
ZAP'TİYE
Umre dönüşü karantinaya alındığı yurttaki çarşaflar kırışık olduğu için video çekip eleştiri yağdıran gafil, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) tek göz evini gördükten sonra bile kendine bir ders çıkaramamışsan, seyahatin sadece turistik olmuş demektir.
NE DEMİŞ?
CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'den bir muhabbet:
PROF. RECEP ÖZTÜRK: Vakalar her gün katlanarak artacak.
AHMET HAKAN: Eyvah hocam!
PROF. MELİH US: Ahmet Hakan'ın bunu yapmaması lazım.
AHMET HAKAN: Ahmet Hakan'ın yapmaması gereken o kadar çok şey var ki...