Karaciğeri, eti, yağı, bağırsağı, kafası, ayağı, tüyü... Kazın her yeri değerli.
Ayrıca... Evin bekçisi.
Bölgede... Kazı, evin kadını besler.
Tanesi 150 liradan satılır... Bir kadın 100 kaz beslediyse... 15 bin lira... Köyde büyük para.
Kışa girilirken... Kaz kesilir... İçi temizlenir... Yıkanır... Tuzlanır... Damda kurutulur... Uzun süre dayanır.
Veya... Tuzlandıktan sonra... Sandığa konur... Üst üste... Salamura gibi... Serin yerde saklanır.
İsteyen kavurma yapar... İsteyen kara gömerek saklar.
Çin'in nasıl Pekin ördeği meşhursa... Kars'ın, Ardahan'ın, Iğdır'ın, Ağrı'nın da... Kaz eti meşhur.