Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

Gevşeme egzersizleri

Nefes egzersizi: Öfkelendiğimiz zamanlarda nefes alırken düzensizlikler olur.
Heyecandan kalbimiz daha hızlı çarpar ve kesik kesik solumaya başlarız bu nedenle önce nefesimizi kontrol etmeliyiz. Nefes alıp verirken ağır ve derinden olmalı ve göğsünüz değil karnınız inip kalkmalıdır. Bir elinizi göğsünüze, diğerini karnınıza koyun. Kas gevşetme egzersizi: Öfkelendiğimiz zamanlarda vücudumuzdaki kaslar gerilir ve titreme, terleme, ağrı gibi sıkıntılar yaşarız.
Bunların önüne geçmek için kas kontrolünü sağlamamız gerekmektedir.
Öfkeli iken ''Eyvah, her şey mahvoldu!" gibi bir şeyler söylemek yerine, "Dünyanın sonu değil ve buna şimdi öfkeleniyor olmam, bu olayı olmamış hale getirmeyecek,'' diyebilirsiniz. Negatif düşünceler zihnimizde oluşmaya başladığında, pozitif ifadeler kullanın.
Örneğin: ''Ben güçlü ve olumlu bir insanım, zihnimin öfkelenmesine izin vermemin bana hiçbir faydası yok!'' Bu ifadeler duygularınızın değişimine yardım eder.
Bazen öfke duygularımız yaşamımızdaki gerçek ve kaçınılmaz sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Kızgınlık duyguları böyle zamanlarda bu zorluklar karşısında yaşanan doğal ve sağlıklı duygulardır. Böyle durumlardaki en yararlı tutum; önce durumu değiştirip değiştiremeyeceğimizi araştırmaktır. Değiştirebileceğimiz bir şeyse çözüm yolları araştırılabilir.
Değiştirilemeyecek bir durumsa, çözüm için uğraşmak yerine, yapılacak en iyi şey sorunla yüzleşmektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA