Bilinçli bir vatandaş takvim yapraklarını birer birer kopartıp atarken, takvim yapraklarındaki bu sayıların ne anlama geldiğini de bilinçaltında hep değerlendirir.
Mesela önceki gün 28 Şubat'tı, dün de 1 Mart'tı...
"28Şubat"ın post-modern darbe anlamına geldiğini ve bazı gezi zekâlılara göre 1000 yıl süreceğini falan artık hepimiz biliyoruz.
"1 Mart"ın ne anlama geldiğini acaba kaçımız hatırlıyoruz?
Tezkerenin içeriği
25 Şubat 2003'te TBMM'ye sunulup 1 Mart'ta Genel Kurul'da reddedilen ve tam adı "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için Hükümet'e yetki verilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi" olan metnin siyasi yaşamımıza etkilerinin farkında mıyız?
Tezkerede, en fazla 62 bin yabancı askeri personelin 6 ay süreyle Türkiye'de bulunması öngörülüyordu. Yabancı kuvvetlerin hava unsurları 255 uçak ve 65 helikopteri aşamayacaktı.
Tezkerenin reddi
CHP'liler tam kadro tezkereye karşı çıktılar. Yapılan oylamaya 533 milletvekili katıldı, 250 ret, 264 kabul, 19 çekimser oyu kullanıldı. Ancak, Anayasa'nın 96. maddesinde öngörülen 267 salt çoğunluğa ulaşılamadı. Bu durumda, tezkere kabul edilmemiş sayıldı. Tezkerenin reddedilmesi ile Türk hava sahasını, liman ve topraklarını kullanamayan ABD Irak işgali sırasında büyük başarısızlığa uğramış ve ağır bir ekonomik ve sosyal fatura ödemek zorunda kalmıştı.
Pentagon'la ipler koptu
Kısacası "1 Mart" Türk Genelkurmayı ile Pentagon'un bağlarının koptuğu, tezkerenin reddedilmesinde katkıları bulunan başta Deniz Baykal olmak üzere CHP'li kadroların tasfiye edilmeleri sürecinin başladığı, ilerideki Ergenekon ve Balyoz davaları ile tezkerenin reddine seyirci kalan üst rütbeli subaylara cezaevi yolunun açıldığı tarihtir.
Mesela yarınki "3 Mart" Hilafet'in lağvedildiği (1924), "16 Mart " İstanbul'un İtilaf devletlerinin orduları tarafından işgal (1920) edildiği, "18 Mart" Çanakkale Zaferi'nin (1915) kazanıldığı günlerdir. "30 Mart"ta da Fatih Sultan Mehmet (1432) doğmuş.