Kafa karıştıran durumlar karşısında olaylara hâkim olduklarını zannettiğimiz kişilere sorular sorup, aydınlanmaya çalışırız... Ancak son dönemde böyle durumlar o kadar çoğaldı ki, kime soru soracağımızı da bilemez olduk...
Türkiye ile müttefik olmasına rağmen Amerika neden FETÖ'yü hâlâ himaye ediyor? Washington'a iletilen bunca dosya bir anlam ifade etmiyor mu? FETÖ gerçekten bir CIA projesi mi?
Sorular, sorular
15 Temmuz darbe girişimi sadece FETÖ'nün bir projesi miydi, yoksa başka örgütler de işin içinde miydiler? Ayrıca bu darbenin siyasi kadrolarında kimler vardı?
Özellikle Almanya'daki Türkiye karşıtlığını kimler körüklüyor? PKK Alman medyasında ve siyasetinde Türkiye Cumhuriyeti'nden daha mı ağırlıklı?
Trump'ın ABD'de Başkan olmasından sonra dünya politikasındaki radikal değişiklikler Türkiye'yi nasıl etkileyecek? Amerikan güdümlü darbeler gerçekten tarih olacak mı?
Gladyo nedir?
Bunlara benzer sorulardan giderek "Hâlâ Türk Gladyosu var mı" benzeri sorulara da gidebilirsiniz. Birkaç yıl önce Türkiye'ye gelen İtalya'daki Gladyo Davası'nın savcısı Felice Casson, bu konudaki bilgilerini bizlerle paylaşmıştı. O bilgilerden bazılarını, hatırlayalım mı?
İtalya'da Gladyo Davası'nda 7417 kişi için suç duyurusunda bulunuldu... 463 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istendi... Yargı önüne çıkarılan işadamı sayısı 911'i buldu... 139 ayrı yerde silah ve mühimmat deposu bulundu...
Eski Başbakan Bettino Craxi'nin de aralarında olduğu 12 eski bakan ve parlamenter hakkında tutuklama kararı verildi. Azil süreci başlatılan Cumhurbaşkanı da istifa etmek zorunda kaldı. ABD ve İngiliz gizli servislerince eğitilen ikisi kadın 622 kişi saptandı...
Türk Gladyosu
Düşünün ki bir Avrupa ülkesi ve Avrupa Birliği üyesi olan İtalya'da bile Gladyo böylesine geniş çerçeveli eyleme geçmişse, Türkiye'deki buna benzer örgütlenmelerin çapı kolayca tahmin edilebilir. Zaten bu olayın çapını tutuklananların sayısından da anlıyoruz... Zaten İtalyan Savcı da "Türk Gladyosu çok daha karmaşık bir özellik gösteriyor. Çünkü bir taraftan iş dünyası... Bir taraftan medya dünyası... Bir taraftan siyasi dünya ilişki içinde" demişti.