"Haşmet Babaoğlu'nun kabak tadı veren Alaçatı yazıları" diye twitter'a not düşmeye hazırlananlar hemen sevinmesinler...
Uzatmayacağım. İki lezzet durağını belirtip geçeceğim.
1- Asma Yaprağı... Yıllardır özlemi çekilen bir yere nihayet kavuştu Alaçatı! Büyük şehirlere has endüstriyel mutfaklardan ve korkunç hesap pusulalarından uzak ve çok sevimli bir mekân Asma Yaprağı. Merkezden antikacılara doğru uzanan sokağın başında. Bugün ne mi pişmiş? Çıtır enginar içi cacık, kabak kıstırma, reyhanlı domat aşı ve(enfes mi enfes) tarçınlı köfte.
2- Mi Casa Restaurant... Artık "fine dining" noktasına yaklaşmış bu başarılı işletme geçen yaz açıldı. Ancak menüsündeki yeni lezzetler gerçekten aşmış! Harika bir bahçede parmaklarınızı yiyorsunuz. Deniz mahsullü çorbasını meraklısı mutlaka tatmalı!