Çarşamba akşamı İstanbul Sultanahmet'teki 'Cozy Balık' adlı restoranın terasında toplandık: Ahmet Örs, Refik Durbaş ve Ali Sirmen .
Amaç: SABAH'ın pazar ilavesi için piyasadaki rakıları tatmak ve yorumlamak... Grubumuz sekiz rakıyı denedi. Gerçekten rakılar ve rakı kültürü hakkında önemli saptamalar yapıldı. Sonucu önümüzdeki pazar Cengiz Erdinç'in kaleminden okuyacaksınız. Ama bir ipucu vereyim: Tadım seansı Yeni Rakı fanatiği Refik Durbaş'ın zihnini ve damağını fena halde karıştırdı! Ben de bu arada Cozy Balık'tan söz etmek istiyorum. Divanyolu Caddesi'nde. Önünden tramvay geçiyor. 150 yıllık tarihi binanın terası gerçekten harika: Sultanahmet Camii, Adalar, Haydarpaşa, Ayasofya... Güneş battıktan sonra ortaya nasıl bir manzaranın çıktığını tahmin edebilirsiniz.
Peki ya yemekler? Onlar da muhteşem: Keçi peyniri, tarama, ahtapot, lakerda, kekik salatası...
Şimdi ne yazsam boş. Denemeniz gerek. Ancak şu kadarı sanırım ikna olmanıza yeter: Mekânı görüp, yemekleri tadınca... Perşembe gecesi dolunay olduğunu hatırlayınca... Hemen yer ayırttım.
Ay giderek küçüleceği için bugün yarın gitmenizi tavsiye ederim. Cozy'nin yöneticisi Yunus Kasrat'a ve o güzel yemekleri yapan abisi Nihat Kasrat'a benden selam söyleyin!