Yumurtaları, buzdolabının kapısında saklamanın pek de iyi bir fikir olmadığı tespit edildi. Raflardaki özel "yumurta bölümleri" aslında sandığımızdan daha zararlı sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle bu gıdayı muhafaza ederken doğru alanları seçmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde sağlığınıza büyük zararlar veriyor olabilirsiniz.
Buzdolabının kapağını sık sık açıp kapatmak, yumurtaların düzenli olarak ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmasına neden oluyor.
Uzman Vlatka Lake'e göre bu durum, yumurtaların daha çabuk çürümelerine neden olur. Ayrıca, buzdolabı kapısındaki rafta bekleyen yumurtalar, pişirme esnasında patlamaya neden olabilir.
BAKTERİ ÜREMESİ
Yumurtaları saklamanın en iyi yolu, onları orijinal kutusu içerisinde bırakarak buzdolabı içindeki raflardan birinde arkaya doğru itmektir. Sabit sıcaklık nedeniyle bu şekilde daha uzun süre taze kalırlar. Ayrıca bu durum, yumurtanın yapısındaki değişimi de engeller.
Buzdolabının arka bölümlerindeki soğukluk derecesi, bakteri üremesini de engelleyerek salmonella gibi oldukça tehlikeli bakterilere maruz kalma ihtimalini de azaltır. 4 derece yumurtaların, saklanması için ideal sıcaklık aralığıdır.