Sıklıkla tüketilen besinlerden birisi de somon balığıdır. Bu balık türü özellikle omega-3 ve protein ve vitaminler açısından zengindir. Özellikle B12 vitamini eksikliğinde bu balığın tüketilmesi oldukça önemlidir. Kalp damar sağlığına iyi gelen ve vücudun yeterli proteini almasında büyük fayda sağlayan somon balığının devamlı tüketilmesi gerekir. Oldukça lezzetli olan somon balığının nasıl pişirildiği de önemlidir. Pek çok kişi, somon balığının nasıl pişirileceğini bilemeyebilir. Bu durumda somon balığı nasıl pişirilir sorusu popüler sorular arasındadır. Somon balığını doğru şekilde pişirmek için, bazı püf noktaları bilmek gerekir.
Zengin besin değerlerine sahip somon balığının tüketimi son derece yaygındır. Somon balığının nasıl pişirildiği önemli bir konudur. Bu lezzetli balık türünü farklı yöntemlerle pişirebilirsiniz. Bu yöntemlerden birisi de tavada pişirmedir.
Tavada somon balığı pişirmek istiyorsanız, öncelikle tavanın seramik veya teflon olmasına dikkat etmelisiniz. İkinci bir püf nokta ise, balığı yağsız tavada veya çok az yağı olan tavada pişirmektir. Pişmeye başlayan balık yağını salmaya devam edecektir. Balık bej rengini aldığında piştiğini anlayacaksınız.
Somon balığının nasıl pişirilmesi gerektiği merak edilen konular arasındadır. Balığı pişirmenin pek çok yöntemi vardır. Somon balığını tavada, fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz. Fırında pişirirken bir kâğıda sarabileceğiniz gibi doğrudan fırın tepsisine de koyabilirsiniz. 200 derecelik fırında 12 veya 13 dakika pişirmeye özen gösterin. Bu süre, balığın kalınlığına göre değişiklik gösterir.
Balığı fırında pişirirken yağ kullanmanız gerekmez. Balığın kendi yağı yeterli gelecektir. Somon balığını ızgara veya mangalda pişirmek için, öncelikle balığı sarımsak, zeytinyağı, limon ve tuz içerisinde terbiye etmelisiniz. Balığı 4-6 dk arası pişirebilirsiniz.
Somon balığının tüketimi kadar pişirme süreci de önemlidir. Doğru pişirme, balığın besin değerini düşürmeyecek ve size sağladığı katkı daha fazla olacaktır. Somon balığını pek çok yöntemle pişebilirsiniz. Bu durumda pişirme süresi de balığın türlerine göre değişiklik gösterecektir. Somon balığı tavada ortalama 4-5 dakika, ızgarada 4-7 dakika arası, fırında ise 12-13 dakika pişirilmelidir.
Somon balığı pişirirken yağsız bir tavadan yardım alabilirsiniz. Tavayı ısıttıktan sonra hazırladığınız somonları tavaya yerleştirip, her iki tarafını çevirerek pişmesini sağlayabilirsiniz.