Balık pişirme yöntemleri arasında en çok tutulan yöntem fırında pişirmedir. Bunun nedeni ise fırında pişen balıklar daha sulu kalıp hem de koku yaymamaktadır. Fırında balık pişirmenin süresi ve fırının derecesi balığın türüne göre değişkenlik gösterebileceği için fırında balık kaç derecede pişer, turbo ve ankastre fırında balık kaç derecede pişer sorularının yanıtlarını bilmek, lezzetli balıklar pişirmenize yardımcı olacaktır.
Fırında balık ya da diğer ismiyle balık buğulama, balığı sulu ve yumuşak tüketmeyi sevenler için en favori pişirme tekniğidir. Ayrıca fırında pişirme, kızartma ve ızgaraya göre çok daha sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Balığınızın fırında tam ayarında pişmesi için ısı derecesini iyi ayarlamanız gerekmektedir. Balık hızlı pişen bir et yapısına sahip olduğu için düşük ısıda pişirmek balığı kurutacaktır. Bu kural fırında pişirmek için de geçerlidir. Tam tersi çok yüksek ısıda da balığın dış yüzeyi hızla pişip içinin çiğ kalması durumları oluşabilir. Fırında balık en az 185 en çok 200 derecede pişirilmelidir.
Ankastre ve turbo fırınlarının birbirinden farkı, turbo fırınında sıcak havayı üfleyen fanların olmasıdır. Fanlı çalışan bir fırında yiyecekler çok daha hızlı pişmektedir. Turbo fırında balık pişirmek için ısı 180-200 derece arasında olmalıdır, hatırlatmakta fayda var turbo fırın diğer fırınlara göre daha hızlı pişirdiği için pişme süresi uzun tutulmamalıdır. Ankastre fırınların pişirme tekniği diğer elektrikli fırınlardan farklı değildir, bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz gibi en az 185 en çok 200 derece ankastre fırında balık pişirmek için ideal ısıdır.