Malzemeler:
Altı adet soğan
Dört yemek kaşığı zeytinyağı
Dört yemek kaşığı sıvı yağı
Bir adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı sumak
İki çay kaşığı pul biber
İki adet domates
1,5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Yarım su bardağı sıcak su
İki yemek kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
İlk olarak soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
Tavanın içerisine zeytinyağı ve sıvı yağı ekleyip yemeklik olarak doğramış olduğunuz soğanları kavurmaya başlayın.
Soğanlar hafif renk alınca salçayı üzerine ilave edin.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Kavurmuş olduğunuz soğanın üzerine pirinci ilave edip kavurma işlemine devam edin.
Tuz ve baharatları da bu aşamada ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Sonrasında ise domatesleri pirincin üzerine ekleyin.
Suyu da ilave edin ve pirinçler suyu çekene kadar; tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin.
Maydanozu ince ince doğrayın ve pirinçler suyunu çekince içerisine ilave edip ocaktan alın.
Dolduracağınız soğanların kabuklarını soyun ve su ile dolu olan tencerenin içerisine ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Haşlanmış olan soğanların tek tek yapraklarına ayırın ve içerisini hazırlamış olduğunuz harç ile doldurun.
Doldurmuş olduğunuz soğanları tencereye dizin.
Bir kase içerisinde salça, kekik ve sıcak suyu karıştırın.
Tencerenin içerisindeki dolmaların üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün ve kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
Piştikten sonra ise tercihe göre üzerine taze nane doğrayabilirsiniz.
Zeytinyağlı soğan dolmanız hazır! Soğuk olarak servis etmeniz önerilir.