Zeytinyağlı enginar dolması tarifi: Adeta sağlık bombası bir besin! Lezzetiyle tadına doyum olmuyor...

Yemelere doyamayacağınız enfes bir lezzet! Sadece 25 dakikada hazır olan bu tarif, pratik yapımıyla herkesin mutfağında yerini alıyor. Garnitür ve zeytinağı ile birleşmesiyle ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkıyor. İşte tam kıvamında zeytinyağlı enginar dolması tarifi...

Giriş Tarihi: 24.02.2023 08:55 Güncelleme Tarihi: 24.02.2023 08:56
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 102 kcal

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet konserve enginar
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu
  • 1 adet soğan
  • 1 kase garnitür
  • 1 çay kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

  1. Yemeklik olarak doğradığınız ya da robotta çektiğiniz oğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ardından üzerine garnitürü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurma işlemine devam edin.
  3. Bir kasenin içerisine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırarak sosa ilave edin.
  4. Daha sonra enginarların çukur kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
  5. Sonra üzerini sıcak su ilave edin.
  6. Orta ateşte 25 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  7. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerini iç harcıyla doldurun.
  8. Dereotu ve limonla süsleyerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA