15 adet dolma biber
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tarçın
Yarım yemek kaşığı biber salça
Tuz
Biberlerin üst kısımlarını koparın ve çekirdeklerini temizleyerek yıkayın.
Bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağı dökün ve içerisine 2 adet soğanı küçük küçük doğrayın.
Soğanlar kavrulunca 1 yemek kaşığı salça ve yarım yemek kaşığı biber salçası ekleyin.
2 su bardağı pirinci temiz su ile süzgeçten geçirin ve soğanların üzerine ilave ederek karıştırın.
2 yemek kaşığı kuş üzümü, 2 yemek kaşığı dolma fıstığı, 2 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, baharatları ve göz kararı tuz ekleyerek karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın.
Bu harç ile biberlerin içini doldurun. Hemen sonra da biberlerin üstünü domates parçalarıyla kapatın.
Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine 3 yemek kaşığı nar ekşisi dökün.
Dolmaların yarısına gelecek hizada tencereye sıcak su doldurun.
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Afiyet olsun!