Ege mutfağının çiçeği olan bu dolmayı denediniz mi? Hafif oluşu ve lezzetiyle sofralarınızda taht kuracak. Özellikle zeytinyağlı olması hem sağlıklı bir besin olacak hem de vazgeçilmeziniz....
Giriş Tarihi: 13.05.2022 09:21Güncelleme Tarihi: 13.05.2022 10:13
4 Kişilik
Ev YapımıEkonomik Tarif
Akşam YemeğiYemek DavetiDiğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
25 dakika
Hazırlama
30 dakika
Porsiyon :
100 kcal
MALZEMELER
2 adet kuru soğan
25 adet kabak çiçeği
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1 su bardağı pirinç
Yarım bardak sıcak su
Dereotu
Kuru nane
Tuz
Karabiber
AŞÇININ NOTU
Kabak çiçeğinin inceliğinden dolayı yırtılma olasılığı vardır. Bu yüzden dolmaları doldururken yavaş bir şekilde oldurun.
İnceliğinden dolayı pişirirken dibinin tutma riski olduğu için, dolmaların altına dereotu sapları yerleştirebilirsiniz.
YAPILIŞI
Derin bir kaba, soğanları ve domastesleri ince ince doğrayın.
Ardından dereotunu da saplarından ayırıp üzerine ekleyin.
Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın.
Yapraklara dikkat ederek içerisindeki sarı kısımları çıkarın.
Zeytinyağını tencereye dökün. Sonra doğradığınız soğanları ilave edin, güzelce harmanlayın.
Sonrasında pirinçleri güzelce yıkayın ve soğanlarla kavurmaya başlayın.
Diğer baharatlarımızı ve domatesleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.
Zeytinyağını dolmaların üzerinde gezdirin. Yarısına kadar su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Kabak çiçeği dolmamız servise hazır! Herkese afiyet olsun