1 kilogram barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon
2 adet havuç
2 adet domates
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demetten biraz az maydanoz
Barbunyanın kabuklarını ayıklayıp yıkayın.
Barbunyaları tencerenin içerisine koyun ve üzerini geçecek miktarda su ekleyin.
10 dakika boyunca orta ateşte haşlayın.
Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
Soğanı rendeleyip yağın içine atın, renk alana kadar soteleme işlemine devam edin.
Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. Yağın içerisine salçayla birlikte ilave ederek kavurun.
Barbunyaları da tencereye ekleyin.
Domatesleri rendeleyip tuz ve toz şekerle ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Barbunya piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde dinlendirin.
Barbunyayı servis etmeden önce maydanozları ince ince doğrayın ve 1 adet limonun suyunu sıkıp karıştırın.
Afiyet olsun!