Sodalı kabak kızartma tarifi

Tam bir yaz güzeli olan kabak ile harika tarifler hazırlıyoruz ama bu seferki bir başka oldu. Yağ çekmeyen çıtır çıtır sodalı kabaklar ile her bir öğün için harikalar yaratabilirsiniz. İşte lezzetiyle hayran bırakan sodalı kabak kızartması tarifi ve yapılışı...

Giriş Tarihi: 14.07.2022 09:20 Güncelleme Tarihi: 14.07.2022 09:20
  • 2 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 300 kcal

MALZEMELER

3 adet kabak
2 su bardağı un
2 su bardağı maden suyu
Zeytinyağı
Tuz
Kabartma tozu

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Kuru nane

AŞÇININ NOTU

Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

YAPILIŞI

Kabakları alacalı doğrayın ve uzun şeritler halinde kesin.
Derin bir kabın içinde un,tuz, soda, zeytinyağı ve kabartma tozunu karıştırın.
Hazırladığınız harca kabakları bulayın.
Kızartma tenceresine bol miktarda yağ koyun iyice kızmasını bekleyin.
Yağ kızdıktan sonra kabakları içine atın ve altın rengi olana kadar kızartın.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA