Kış mevsiminin demirbaş sebzelerinden olan karbanahar ile harika bir graten hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir tarif oluyor. Üstelil vejetaryen beslenenler için de uygun bir lezzet. İşte karnabahar graten tarifinin detayları...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 14:20Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 14:20
3 Kişilik
Vejetaryen
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
30 dakika
:
185 kcal
MALZEMELER
2 yumurta
Bir küçük karnabahar
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı yoğurt
Bir su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
Bir tutam kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
AŞÇININ NOTU
Dilerseniz tarife birkaç parça çiçek brokoli de ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞI
İlk olarak karnabaharı çiçeklere ayırın ve hafif diri kalacak şekilde haşlaın.
Geniş ve derin bir kapta geri kalan tüm malzemeleri karışıtırın. Bu karışımın içine karnabahar çiçeklerini ekleyin.
Hazırladığınız harclı karnabaharı borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Ardından borcamı fırından alın ve üzerine kaşar peynirini serpiştirin. 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!