Kış güzeli: Karnabahar graten tarifi

Kış mevsiminin demirbaş sebzelerinden olan karbanahar ile harika bir graten hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir tarif oluyor. Üstelil vejetaryen beslenenler için de uygun bir lezzet. İşte karnabahar graten tarifinin detayları...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 14:20 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 14:20
  • 3 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika
  • : 185 kcal

MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • Bir küçük karnabahar
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz tarife birkaç parça çiçek brokoli de ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

  • İlk olarak karnabaharı çiçeklere ayırın ve hafif diri kalacak şekilde haşlaın.
  • Geniş ve derin bir kapta geri kalan tüm malzemeleri karışıtırın. Bu karışımın içine karnabahar çiçeklerini ekleyin.
  • Hazırladığınız harclı karnabaharı borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Ardından borcamı fırından alın ve üzerine kaşar peynirini serpiştirin. 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA