Herkesin vazgeçilmezi: Etsiz kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye, hem besleyici içeriği hem de lezzetli bir yemek alternatifi olması nedeniyle birçok kişinin en sevdiği yemekler arasında bulunuyor. Etsiz kuru fasulye ise baklagillerin tüm lezzetini tek seferde almanızı sağlıyor. İşte etsiz kuru fasulye tarifi...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:44 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 15:45
  • 6 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 45 dakika
  • : 160 kcal

MALZEMELER

  • 500 gr kuru fasulye
  • 1 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı

AŞÇININ NOTU

Fasulyeyi haşlanmış olarak kulllanabilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Fasulyeyi geceden ıslatın sabah süzün ve önden 25-30 dk haşlayın. Haşlanırken üstündeki köpükleri toplayarak gazını almış olursunuz. Süzün yıkayın ve bekletin.
  • Tencereye doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin ve kavurun.
  • Ardından salçaları ve baharatları ekleyin ve süzdüğünüz fasulyeyi yapın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın ve fasulyeler özdeşleşene kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA