Sebzenin muhteşem uyumunu sofralarınıza getiren ratatuy, Fransa'nın en çok sevilen yemeklerinden biri. Özellikle ana yemek olarak sıklıkla tüketilen bu lezzet, son zamanlarda Türkiye'de de oldukça seviliyor. İşte ratatuy tarifi...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 17:03Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 17:03
6 Kişilik
Vejetaryen
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
60 dakika
:
370 kcal
MALZEMELER
3 adet kabak
3 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet patates
Sosu İçin;
Domates
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
Üzeri İçin;
Rendelenmiş kaşar peyniri
AŞÇININ NOTU
Sebzelerin kolay pişmesi için çok kalın dilimlememelisiniz.
YAPILIŞI
Patlıcanları ve diğer sebzeleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Sos için soğanı doğrayın ve kavurun.
Hafif kavurduktan sonra, doğranmış sarımsak ve sivri biberi ekleyin.
2-3 dakika birlikte kavurduktan sonra kabuksuz doğranmış domatesi ve tereyağı ekleyin.
Baharatları ekleyin ve altını kapatın.
Hazırladığınız sosu bir tepsi içerisine biraz gezdirin.
Sebzeleri aynı kalınlıkta yuvarlak doğrayalım ve tuzlayalım.
Sıra ile üst üste dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştirin.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180-200 derece ısıtılmış fırına koyun.
20 dakika üstü kapalı pişirin.
Sonra folyoyu kaldırın ve tam pişene kadar fırında bekletin.
Piştiğinde üzerine kaşar peyniri dökelim ve hafif kızarana kadar biraz daha pişirin.