Fransa'dan geldi! Ratatuy tarifi

Sebzenin muhteşem uyumunu sofralarınıza getiren ratatuy, Fransa'nın en çok sevilen yemeklerinden biri. Özellikle ana yemek olarak sıklıkla tüketilen bu lezzet, son zamanlarda Türkiye'de de oldukça seviliyor. İşte ratatuy tarifi...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 17:03 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 17:03
  • 6 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 60 dakika
  • : 370 kcal

MALZEMELER

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 4 adet patates

Sosu İçin;

  • Domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Üzeri İçin;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

AŞÇININ NOTU

Sebzelerin kolay pişmesi için çok kalın dilimlememelisiniz.

YAPILIŞI

  • Patlıcanları ve diğer sebzeleri yuvarlak şekilde doğrayın.
  • Sos için soğanı doğrayın ve kavurun.
  • Hafif kavurduktan sonra, doğranmış sarımsak ve sivri biberi ekleyin.
  • 2-3 dakika birlikte kavurduktan sonra kabuksuz doğranmış domatesi ve tereyağı ekleyin.
  • Baharatları ekleyin ve altını kapatın.
  • Hazırladığınız sosu bir tepsi içerisine biraz gezdirin.
  • Sebzeleri aynı kalınlıkta yuvarlak doğrayalım ve tuzlayalım.
  • Sıra ile üst üste dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştirin.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180-200 derece ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dakika üstü kapalı pişirin.
  • Sonra folyoyu kaldırın ve tam pişene kadar fırında bekletin.
  • Piştiğinde üzerine kaşar peyniri dökelim ve hafif kızarana kadar biraz daha pişirin.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA