Ana yemeklerin en lezzetli yancısı acılı ezmeyi restoranlarda yemeye alıştık peki ya bu tadı evde hazırlamaya ne dersiniz? Yapılışı hem kolay hem de aşırı zahmetsiz. İşte acılı ezme tarifi ve yapılışı...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:58Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 16:58
4 Kişilik
Vejetaryen
Diğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
:
165 kcal
MALZEMELER
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Nane
Kırmızı biber
AŞÇININ NOTU
Sebzeleri kıyma işlemi için dilerseniz mutfak robotunu kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Sivri biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
Domateslerin kabuklarını soyun.
Biberleri ve domatesleri minik minik olacak şekilde doğrayın.
Maydanozları ve kuru soğanları minik minik kıyın.
Sarımsakları rendeleyin.
Derin bir kabın içinde salçayı, zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini, tuz ve baharatları ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Geniş bir salata kabında sebzeleri karıştırın ve üzerlerine hazırladığınız sosu ilave edip, harmanlayın.