Çıtır çıtır mısır kavurgası, yemesi en keyifli kuru yemiş türlerinden. Hazır almak yerine evde çok kolay ve maliyetsiz bir şekilde hazırlamak da mümkün. İşte karşınızda mısır kavurgası tarifi...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:01Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 15:02
2 Kişilik
Vejetaryen
Diğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
15 dakika
:
150 kcal
MALZEMELER
Bir kase mısır
Bir tatlı kaşığı tuz
AŞÇININ NOTU
Tarifte patlatmalık değil, haşlamalık süt mısır kullanmalısınız.
YAPILIŞI
Mısırı bir gece boyunca suda bekletin.
Ertesi gün yarım saat düdüklü tencerede haşlayın.
Haşladığınız mısırların suyunu dökün ve bir süre boyunca kurutmaya bırakın.
Ardından mısırları tuzla karıştırın ve yapışmaz bir tavada 35 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun...