Doğu Akdeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan fellah köfte, çay saatlerinden ana yemeğe kadar birbirinden farklı öğünlerde tüketilebilir. Üstelik bulgurun yüksek lif oranı ve domatesin yoğun likopen kaynağı olması sayesinde doğru porsiyonda tüketildiğinde sağlıklı bir seçenek olarak sofralarda yerini alıyor. İşte tam ölçüleriyle fellah köfte tarifi...
Giriş Tarihi: 04.02.2022 10:07Güncelleme Tarihi: 04.02.2022 10:07
6 Kişilik
Ev YapımıVejetaryenEkonomik Tarif
Akşam YemeğiEv PartisiYemek DavetiDiğer
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
10 dakika
Hazırlama
30 dakika
Porsiyon :
332 kcal
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
Sosu için :
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Köftelik bulguru sıcak su ile ıslattıktan sonra 10 dakika boyunca ağzı kapalı şekilde bekletin.
Yeterince şiştiğinde un, yumurta, salça ve baharatlarını ekleyerek yoğurun.
Küçük küçük yuvarladığınız bulgurların üzerine serçe parmağınızı bastırın.
Tüm yuvarlama işlemi bittikten sonra köfteleri 15-20 dk kadar haşlayın.
Köftelerin haşlanma işlemi sırasında ayrı bir tavada, sıvıyağ üzerine eklediğini domates sosunu biraz pişirin.
Ardından rendelenmiş sarımsakları da ekleyin ve yeterli tuz ve baharatı da ekledikten sonra iyice pişirin.
Haşlanan köfteleri sosla birleştirin. Üzerine maydanoz ekleyebilir, yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.