Ana yemeklerin en güzel eşlikçisi: Havuç tarator

Sıcak yaz sofralarının olmazsa olmaz tariflerinden biri de havuç tarator. Soğuk bir şekilde servis edilen bu tarif yedikçe ferahlatacak... Üstelik yapılışı da son derece kolay.

Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:58 Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 10:58

YAPILIŞI

Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin.
Yoğurdu bir kaseye alın ve içine doğradığınız sarımsakları ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun. Havuçları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan havuçları, hazırladığınız sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyin.
Tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA