Sonbahar ve kış mevsiminin gözde sebzesi olan pırasayı zeytinyağlı ve portakallı pişirdik, tadına doyamadık. Siz de pırasa yemeğinin lezzetini ikiye katlamak isterseniz bu pişirme tekniğini denemelisiniz. İşte karşınızda portakallı zeytinyağlı pırasa tarifi...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 10:52Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 10:52
3 Kişilik
Vejetaryen
Yemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
25 dakika
:
200 kcal
MALZEMELER
4 dal pırasa
2 adet havuç
1/2 çay bardağı pirinç
Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir adet limon suyu
Bir bardak portakal suyu
Tuz
AŞÇININ NOTU
Zeytinyağlı olduğu için yemeği dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
YAPILIŞI
İlk olarak pırasaları kalın halkalar şeklinde doğrayın.
Havuçları da yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde dilimleyin.
Zeytinyağını tencereye alın ve ısıtın.
Ardından içine havuçları ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.
Sonrasında pırasaları dahil edin ve yaklaşık 2 dakika da bu şekilde soteleyin.
Karışıma pirinci ekleyin. Bir adet limonun suyunu portakal suyu ile karıştırıp tencereye aktarın.
Ocağın altını kısın. Tuzunu da ekledikten sonra 25 dakika kısık ateşte pişirin.