Piyaz, kimi zaman yemeklerin en güzel yancısı kimi zaman da tek başına bir ana yemek. Doyurucu etkisi ve içerdiği yüksek protein sayesinde vegan beslenenlerin de sıklıkla tercih ettiği bir meze. Peki, piyaz nasıl yapılır? diyenler için tarifimizin detaylarını ele alıyoruz, buyursunlar.
Giriş Tarihi: 29.11.2021 17:17Güncelleme Tarihi: 29.11.2021 17:17
2 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
10 dakika
:
195 kcal
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıyılmış maydanoz
Limon suyu
Tuz
Sumak
AŞÇININ NOTU
Piyaz yapmak için kuru fasulyeleri öncesinden hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Böylelikle çok daha pratik şekilde hazırlamanız mümkün.
YAPILIŞI
İlk olarak soğanları ince yarım halka olacak şekilde doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyun ve iri küpler halinde kesin.
Haşlanmış fasulyenin suyunu süzün.
Bütün malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. İşte bu kadar!